Čínské zelí s rýžovou nápní na červené řepě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Hrušky
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Zelí čínské
  • 4 ks Červená řepa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 144 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 2973.6 mg
  • Vláknina 49529.8 mg
  • Vitamín A 49529.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme na kostičky jablko a hrušku. Podle návodu uvaříme rýži. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm mouku. Přilijeme drůbeží fond a krátce povaříme.

  • 2

    Vložíme nakrájené jablko a hrušku, zamícháme a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sójovou omáčku.

  • 3

    Podélně rozpůlíme zelí a pár středových listů nakrájíme na proužky, které přidáme k rýži. Zelí naplníme rýží a půlky přiklopíme. Celé pevně zabalíme do alobalu, který máme potřený máslem.

  • 4

    Připravené zeli vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut.

  • 5

    Na tenké plátky nakrájíme uvařenou červenou řepu a vložíme do vymaštné formy. Připravíme marinádu z medu, strouhaného zázvoru, octa, hroznové šťávy, červeného vína a oleje. Marinádou zalijeme připavenou řepu a necháme 10 minut odležet.

  • 6

    Na talíře naservírujeme řepu, na kterou rozložíme zelí nakrájené na asi 3 cm silné plátky.

Komentáře k receptu