Jahodová polévka pro zamilované

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 90 g Cukr krupice
  • 250 g Jahody zahradní
  • 2 g Máta
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 536.6 mg
  • Vláknina 5500.2 mg
  • Vitamín A 5500.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 136.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme jahody a zbavíme je stopek. Dvě jahody odložíme stranou na ozdobení.

  • 2

    V hrnci 5 minut povaříme víno s cukrem, přidáme jahody a necháme vychladnout. Po zchladnutí jahody s vínem rozmixujeme do hladka, vmícháme pomerančovou šťávu. Přelijeme do mísy a dáme do lednice vychladit. Před podáváním porce ozdobíme jahodou a lístky čerstvé máty.

Komentáře k receptu