Dušené krůtí maso se zeleninou

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí stehna
  • 400 g Fazole bílé
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 186 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 90.6 mg
  • Draslík 2626.5 mg
  • Vláknina 43907.6 mg
  • Vitamín A 43907.6 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmahneme vykoštěné krůtí stehno nakrájené na kostky, cibuli na kolečka, mrkev a pórek na špalíky.

  • 2

    Ještě chvíli opékáme, potom přilijeme vývar, okořeníme rozmarýnem a pod pokličkou vaříme asi 40 minut.

  • 3

    Přidáme konzervu bílých fazolí a dusíme ještě 30 minut. Dle potřeby přilijeme vodu.

  • 4

    Podáváme s chlebem nebo bramborami.

  • 5

Komentáře k receptu