Mrkvovo-pomerančový salát s fenyklem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Potočnice
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 2 kávová lžička Sezam - semena
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 497 mg
  • Vláknina 12600.8 mg
  • Vitamín A 12600.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou mrkev škrabkou nakrájíme na tenké proužky. Pomeranče oloupeme včetně bílé vnitřní slupky a nad mísou rozdělíme na dílky, abychom zachytili šťávu. Očištěný fenykl nakrájíme na tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Mrkev, pomeranče, fenykl a omytou potočnici vložíme do mísy. Olej smícháme s citronovou šťávou, pomerančovou šťávou, medem, solí, pepřem a nasucho opraženým sezamem. Ušleháme zálivku, nalijeme na salát a vše promícháme.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu