Zálivka na ryby

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 10 g Cukr moučkový
  • 3 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Hořčice v prášku
  • 20 ml Ocet vinný
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1194 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 790.4 mg
  • Draslík 151 mg
  • Vláknina 1590 mg
  • Vitamín A 1590 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařený žloutek rozmačkáme vidličkou, přidáme k němu syrový žloutek, promícháme, přisypeme hořčici v prášku, sůl, pepř, lžičku cukru, přikapeme lžíci octa, promícháme, až se všechny suroviny spolu spojí, přimícháme smetanu. Necháme odležet.

  • 2

    Tato zálivka je vhodná na rybí saláty.

Komentáře k receptu