Skřivani pečení s polentou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skřivan
  • 250 g Mouka kukuřičná
  • 15 g Sůl
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 1000 ml Voda pitná
  • 30 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Omáčka rajčatová
  • 50 ml Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1797 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 24.8 mg
  • Draslík 184.8 mg
  • Vláknina 3125 mg
  • Vitamín A 3125 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Litr vody přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou mouku, sůl, strouhaný parmezán, přidáme dvě lžíce másla a pozvolna vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přilijeme olej a omyté skřivany smažíme ze všech stran dozlatova.

  • 3

    Ptáky přendáme do pekáčku, zalijeme kukuřičnou polentou a dáme péct. Pečeme asi 20 minut. Mezitím do tuku po skřivanech nalijeme víno, necháme asi z poloviny odpařit a přilijeme rajčatovou omáčku a vývar. Povaříme a necháme vyvařit na požadovanou hustotu.

  • 4

    Pečené skřivany s polentou naporcujeme a podáváme s rajčatovou omáčkou z pánve.

Komentáře k receptu