Kachní prsa s hráškem a karotkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 150 g Karotka
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Hrášek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Brambory vařené
  • 50 g Cibule
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 2043 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 974.3 mg
  • Vláknina 11015 mg
  • Vitamín A 11015 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa lehce naklepeme, ochutíme solí, pepřem a nakrájíme na menší kousky. Karotku nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku a hrášek, osmažíme, přidáme kousky masa, orestujeme, necháme vysmahnout, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vývarem, přidáme špetku mletého muškátu a dusíme doměkka. Tekutina se z poloviny odpaří a pokrm se zahustí.

  • 3

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu