Kuskus s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kedlubna
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 500 g Hrášek
  • 10 g Máta
  • 750 g Kuskus
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 250 g Mrkev kořen
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1086 kcal
  • Sacharidy 173 g
  • Tuky 171 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 169 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 781.9 mg
  • Vláknina 38614.9 mg
  • Vitamín A 38614.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, pokrájíme na větší kousky a přendáme do hrnce.

  • 2

    Vše osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Přidáme bylinky a dáme vařit.

  • 3

    Kuskus zalijeme troškou vody a necháme nabobtnat. Občas promícháme, aby se zrnka neslepila.

  • 4

    Nabobtnaný kuskus dáme vařit do nádoby nad hrnec se zeleninou. Vaříme 45 minut.

  • 5

    Hrášek necháme uvařit společně s mátou. Po uvaření mátu vyjmeme.

  • 6

    Uvařený hrášek smícháme s rozpuštěným máslem a zamícháme do uvařeného kuskusu.

  • 7

    Kuskus ozdobíme vařenou zeleninou a lístky máty.

  • 8

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu