Hovězí tofu
Suroviny
- 100 g Hovězí maso mleté
- 450 g Sýr sójový - Tofu
- 100 ml Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Pepř sečuánský
- 1 kávová lžička Sójové boby
- 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Sójová pasta Miso
- 2 polévková lžíce Cibulka jarní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 15.5 mg
- Draslík 150.4 mg
- Vláknina 7322.3 mg
- Vitamín A 7322.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku na rozehřátém oleji orestujeme hovězí maso dohněda.
-
2
Přidáme pastu, boby a pečeme na mírném ohni 1 minutu. Přilijeme vývar, sojovou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme cukr a opatrně vmícháme tofu, které jsme na pár minut přelili vroucí vodou. Vaříme směs 7 minut, vložíme nasekanou cibulku a ještě chvíli prohříváme.