Vejce natvrdo v pikantní omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 12 g Trasi
  • 20 g Cukr krupice
  • 20 g Ořechy brazilské
  • 12 g Zázvor celý
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 125 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 250 ml Tamarindová šťáva
  • 40 ml Kokosové mléko
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 237.4 mg
  • Vláknina 3054.8 mg
  • Vitamín A 3054.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme, smícháme s trasi a 100ml oleje. Rozmixujeme na těsto. Nakonec přilijeme tamarindu.

  • 2

    Zbytek oleje necháme rozpálit, přilijeme rozmixovanou kaši a za stálého míchání necháme povařit. Osolíme, opepříme a přisypeme cukr.

  • 3

    Vzniklou omáčku sambal necháme vychladnout v chladničce.

  • 4

    Vejce uvaříme natvrdo. Poté oloupeme.

  • 5

    Zázvor a para ořechy nastrouháme a smícháme se 40ml sambalu, citrónovou šťávou a kokosovým mlékem. Vaříme do zhoustnutí.

  • 6

    Vejce na špičce seřízneme a položíme na omáčku, troškou polijeme i vršky vajec.

Komentáře k receptu