Šunka v těstíčku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Listové těsto
  • 700 g Šunka dušená
  • 50 ml Víno madeira
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 81.9 mg
  • Draslík 7.9 mg
  • Vláknina 740 mg
  • Vitamín A 740 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hranol šunky rozřízneme napůl, aby vznikly dva obdélníkové hranoly. Listové těsto vyválíme, rozřízneme na dva pláty a rozložíme na vál.

  • 2

    Hranoly šunky pokapeme Madeirou, zabalíme do listového těsta a položíme na máslem pomazaný plech vedle sebe. Povrch těsta potřeme rozšlehaným žloutkem a plech vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně 25 minut.

  • 3

    Šunku nakrájíme na plátky, rozdělíme na dezertní talířky a podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu