Celerovofenyklový salát s hrozny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Celer bulvový
  • 300 g Hroznové víno
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sezam - semena
  • 200 g Mrkev kořen
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 5 ml Olej salátový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Majonéza
  • 2 ks Fenykl čerstvý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Jogurt nízkotučný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 129 g
  • Sodík 708 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 1053.1 mg
  • Vláknina 16375 mg
  • Vitamín A 16375 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl očistíme, odkrojíme nať, bulvu přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které ihned zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Mrkev a celer oloupeme a nastrouháme na struhadle. Hroznové víno omyjeme, osušíme, kuličky rozpůlíme a vydlabeme zrníčka. Všechno nasypeme do velké mísy, osolíme, opepříme, promícháme, zakryjeme utěrkou a vložíme do ledničky na 30 minut zchladit. Mezitím si připravíme dresink - v misce smícháme jogurt, majonézu, prolisovaný česnek a sezamová semínka, na závěr zakápneme olejem a důkladně promícháme. Salát servírujeme na míse zalitý dresinkem a ozdobený snítkou kopru.

Komentáře k receptu