Mleté maso s limetkou a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 5 g Sůl
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Zázvor celý
  • 60 g Bazalka
  • 60 g Šalotka
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 60 ml Olej olivový
  • 40 ml Omáčka rybí
  • 1 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1267 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 20.6 mg
  • Draslík 381.7 mg
  • Vláknina 3035 mg
  • Vitamín A 3035 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Limetku omyjeme horkou vodou, kůru jemně nastrouháme, šťávu vymačkáme. Otrháme lístky bazalky a několik jich odložíme stranou, zbytek nasekáme nahrubo. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtky. Šalotky, česnek a zázvor oloupeme, rozkrojíme napůl a nakrájíme na jemné plátky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej. Houby, šalotky, česnek a zázvor na něm na prudkém ohni opečeme, poté přidáme mleté maso s bazalkou a opékáme, dokud se nevytvoří hrudky. Ochutíme limetkovou šťávou a kůrou, rybí omáčkou a popřípadě solí. Posypeme zbývající bazalkou.

  • 3

    Pokrm podáváme smíchaný s čerstvými těstovinami.

Komentáře k receptu