Kachní prsíčka plněná cibulí a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 150 g Jablka
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mrkev kořen
  • 130 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 125 g Celer řapíkatý
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 600 g Kachní prsa
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 608 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 129.3 mg
  • Draslík 810.7 mg
  • Vláknina 11425.5 mg
  • Vitamín A 11425.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsíčka omyjeme, osušíme a nožem v nich vytvoříme kapsy. Pórek, celer a mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme a opepříme. Směsí napiníme prsíčka a otvor uzavřeme párátkem.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Prsíčka osmažíme v oleji a na mírném ohni dusíme asi 10 minut. Vyjmeme je a vložíme do nákypové formy kůží nahoru.

  • 3

    Kachní prsíčka pečeme v troubě asi 20 minut dozlatova. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Posypeme ji cukrem, necháme zkaramelizovat a vmícháme ocet.

  • 4

    Jablka omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na dílky. Přidáme je k cibuli a dusíme 5 minut. Okořeníme a přisypeme nasekanou šalvěj. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s dušenými jablky s cibulí.

  • 5

Komentáře k receptu