Srnčí pečínka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1500 g Srnčí kýta
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 20 g Brusinky
  • 500 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej stolní
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 7 ks Jalovec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 816 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 760 mg
  • Bílkoviny 99 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 41.6 mg
  • Draslík 132.4 mg
  • Vláknina 1182 mg
  • Vitamín A 1182 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špek nakrájíme na plátky dlouhé asi 4 cm a silné 0,5cm. Maso obložíme špekem. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Rozehřejeme olej a maso ze všech stran osmažíme. Přidáme jalovčinky, postupně přilijeme 500 ml vody a maso v předehřáté troubě 90 minut při teplotě 220 °C. Asi 30 minut před koncem pečení odstraníme plátky špeku a maso zalijeme kyselou smetanou.

  • 3

    Pečeni vyjmeme, vypečenou šťávu zředíme trochou vody, povaříme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Přidáme brusinky, znovu prohřejeme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  • 4

    Srnčí pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu