Halušky s bryndzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 21 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 62.7 mg
- Draslík 552.8 mg
- Vláknina 9780 mg
- Vitamín A 9780 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouháme brambory, přidáváme postupně mouku nebo trochu vody, aby vzniklo hustší těsto.
-
2
Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu.
-
3
Do vroucí vody seškrabujeme po menších kouskách halušky - nebo přes cedník.
-
4
Vaříme dokud nevyplavou, pak je sítkem vyjmeme a promícháme s bryndzou.
-
5
Nakrájenou slaninu na kostičky osmahneme na pánvi.
-
6
Halušky dáme na talíř a posypeme slaninou.