Halušky s bryndzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 600 g Brambory
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Brynza
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 62.7 mg
  • Draslík 552.8 mg
  • Vláknina 9780 mg
  • Vitamín A 9780 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouháme brambory, přidáváme postupně mouku nebo trochu vody, aby vzniklo hustší těsto.

  • 2

    Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu.

  • 3

    Do vroucí vody seškrabujeme po menších kouskách halušky - nebo přes cedník.

  • 4

    Vaříme dokud nevyplavou, pak je sítkem vyjmeme a promícháme s bryndzou.

  • 5

    Nakrájenou slaninu na kostičky osmahneme na pánvi.

  • 6

    Halušky dáme na talíř a posypeme slaninou.

Komentáře k receptu