Dušený úhoř na česneku s fenyklem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Úhoř říční
  • 400 g Fenykl sladký - hlíza
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Pepř cayenský
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 131.4 mg
  • Draslík 543.8 mg
  • Vláknina 8299 mg
  • Vitamín A 8299 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře omyjeme, stáhneme z kůže a nakrájíme na medailonky, které pokapeme citronem, osolíme, opepříme bílým pepřem.

  • 2

    Takto marinovaného úhoře necháme v chladu odležet 15 minut.

  • 3

    Očištěné hlízy fenyklu nakrájíme na kousky, oloupaný česnek na plátky a pomalu je orestujeme dozlatova ve woku na olivovém oleji. Přidáme k nim kousek másla, kousky úhoře, opepříme cayenským pepřem, přidáme mletý zázvor, vše promícháme a ještě spolu opékáme asi 3 minuty. Pak přilijeme rybí vývar, smetanu a pomalu dusíme asi 5 minut. Dochutíme solí, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, drobně pokrájenou omytou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu