Kachní prsa v pomerančovém sósu

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Zázvor celý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 350 g Kachní prsa
  • 5 g Sůl
  • 10 g Koriandr mletý
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 90 ml Olej olivový
  • 25 ml Omáčka sójová
  • 50 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Koňak Armaňak
  • 2 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 67.4 mg
  • Draslík 444.4 mg
  • Vláknina 1582.5 mg
  • Vitamín A 1582.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papričky zbavíme semen a nadrobno nakrájíme. Na marinádu rozmícháme nastrouhaný zázvor, chilli papričky, koriandr, pepř, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, koňak, vývar a olej.

  • 2

    Prsíčka nařežeme do tvaru mřížky, vložíme do marinády a necháme odpočívat nejméně 4 hodiny v chladničce.

  • 3

    Stáhneme marinádu a dáme stranou. Osolené maso vložíme pod gril kůží dolů asi na 1 minutu.

  • 4

    Kachní prsa potřeme marinádou, zabalíme do alobalu a na okraji grilu necháme táhnout asi 20 minut.

Komentáře k receptu