Banánový sorbet s mangem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 ml Čaj zelený
  • 6 ks Banány
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Mango
  • 5 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 3 polévková lžíce Rum
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 643.6 mg
  • Vláknina 10138 mg
  • Vitamín A 10138 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třtinový cukr vmícháme do čaje a rozpustíme. Banány oloupeme, nahrubo rozmačkáme a smícháme s čajem.

  • 2

    Limetku omyjeme, kůru nastrouháme, vymačkáme šťávu.

  • 3

    Šťávu a kůru smícháme s banánovou hmotou. Vše rozmixujeme na pyré a zjemníme pomerančovým likérem.

  • 4

    Sorbet naplníme do mísy, dáme na 8 hodiny zmrazit. Opakovaně promícháme dvěma vidličkami.

  • 5

    Mango oloupeme, dužinu okrájíme od pecky.

  • 6

    Mangovou dužinu nakrájíme na kostičky. Rum smícháme s pomerančovou šťávou a mango tím přelijeme. Marinujeme 30 minut.

  • 7

    Banánový sorbet podáváme s mangem marinovaným v rumu.

Komentáře k receptu