Ovocný špíz s čokoládovou zmrzlinou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 130 g Třešně
  • 500 g Zmrzlina čokoládová
  • 100 ml Meruňky
  • 130 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 40 ml Rum
  • 1 ks Broskve
  • 1 ks Kiwi
  • 1 ks Meloun cukrový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 55.5 mg
  • Draslík 681.8 mg
  • Vláknina 10615 mg
  • Vitamín A 10615 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 570.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1809.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meloun oloupeme, semena odstraníme a dřeň nakrájíme. Třešně, meruňky a broskve omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Kiwi oloupeme a rovněž nakrájíme na kousky. Ovoce střídavě napícháme na špízy. Zmrzlinu necháme téměř rozmrazit.

  • 2

    Smetanu ušleháme dopolotuha. Přimícháme rum a vmícháme do zmrzliny. Nadrobno nasekáme jádra vlašských ořechů.

  • 3

    Špízy upravíme na dezertní talířky a přelijeme omáčkou. Posypeme sekanými ořechy a ihned podáváme.

Komentáře k receptu