Telecí kotlety na houbách s jogurtem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Jogurt bílý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 100 g Houby čerstvé
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Víno bílé
  • 1 kg Telecí kotlety
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 678 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 144.4 mg
  • Draslík 669.1 mg
  • Vláknina 1330.3 mg
  • Vitamín A 1330.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na rozpáleném másle orestujeme pokrájené houby. Zalijeme citronovou šťávou, přidáme hořčici, promícháme a odstavíme z ohně. V misce ušleháme víno s moukou dohladka a vlijeme na pánvičku. Osolíme, opepříme a znovu postupně a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr vmícháme bílý jogurt.

  • 2

    Telecí kotlety osolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném oleji. Servírujeme polité omáčkou.

Komentáře k receptu