Telecí řízky se zapečenou čekankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 600 g Telecí kýta
  • 20 ml Noilly Prat
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Čekanka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 570 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 140.9 mg
  • Draslík 632.7 mg
  • Vláknina 1817.3 mg
  • Vitamín A 1817.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou čekanku podélně rozkrojíme, vyřízneme košťál a jednotlivé listy vložíme do zapékací mísy. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem (50 g). Poklademe vločkami z 20 g másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 2

    Omyté maso osušíme, nakrájíme na menší řízky, osolíme a opepříme. Řízky opékáme na pánvi na zbylém rozehřátém másle a na oleji z každé strany asi 2 minuty. Vyjmeme a udržujeme v alobalu teplé.

  • 3

    Výpek zalijeme lžičkou citronové šťávy a vermutem. Necháme trochu svařit.

  • 4

    Čekanku, řízky a omáčku upravíme na talíře a pokrm posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a ozdobíme čerstvou majoránkou.

Komentáře k receptu