Omáčka z lišek s Tagliatelle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Těstoviny Tagliatelle
  • 30 g Šalotka
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 125 g Sýr Parmezán
  • 400 g Lišky čerstvé
  • 80 g Šunka uzená
  • 500 g Chřest zelený
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1049 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 59.3 mg
  • Draslík 77.3 mg
  • Vláknina 4262.5 mg
  • Vitamín A 4262.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme, odkrojíme dřevnaté konce, podélně rozkrojíme a na mírném plameni vaříme v osolené vodě 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat, přidáme 20 g másla a uchováme v teple v kastrolu na sporáku. Přivedeme k varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme a nudle uvaříme al dente. Šunku nakrájíme na proužky. Lišky očistíme a omyjeme, šalotku nakrájíme nadrobno, otrháme lístky tymiánu a všechno společně dusíme na zbývajícím másle 5-8 minut. Přilijeme smetanu. Nudle slijeme, necháme okapat a společně s chřestem přidáme k houbové směsi. Ozdobíme šunkou, pokapeme olivovým olejem, podle chuti osolíme a opepříme a posypeme strouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu