Rajská omáčka s kapary k lososovi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Cukr krupice
  • 600 g Losos - filety
  • 100 g Tymián čerstvý
  • 80 g Kapary
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 140 ml Olej olivový
  • 100 ml Limetková šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 607 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 1408.8 mg
  • Vláknina 18753.2 mg
  • Vitamín A 18753.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata krátce ponoříme do vroucí vody, odstraníme stopky, oloupeme, vymačkáme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V horkém másle lehce osmažíme česnek a cibuli, přidáme rajčata, bobkový list, citronovou kůru, tymián a rajský protlak a svaříme na krémovou omáčku. Ochutíme solí, cukrem, pepřem a kapary.

  • 3

    Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř v horkém oleji opékáme po obou stranách 4-5 minut dozlatova. Do výpeku dáme citronovou šťávu a petrželku a nalijeme na rybu. Servírujeme s omáčkou.

Komentáře k receptu