Míchaný salát s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 161.6 mg
- Vláknina 3410.9 mg
- Vitamín A 3410.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer vaříme v okyselené vodě 10 minut, scedíme a nastrouháme nahrubo. Jablíčko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na srpečky. Očištěné papriky a ananas pokrájíme na kostičky. Všechny suroviny spolu promícháme a vložíme do salátové mísy.
-
2
Smícháme olej, ocet, hořčici, kečup a sůl. Vzniklou marinádu vmícháme do salátu a necháme chvíli uležet.
-
3
Salát podáváme dobře vychlazený.