Sépie na víně a rajčatech

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Petržel - nať
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 dl Olej rostlinný
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 dl Protlak rajčatový
  • 1 kg Sépie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1169 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 1525 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 1208.1 mg
  • Vláknina 7479 mg
  • Vitamín A 7479 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.4 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sépie dobře omyjeme, osušíme, lehce obalíme v hladké mouce a orestujeme na části rozpáleného oleje.

  • 2

    V hrnci na zbylém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme víno, přidáme nasekanou petržel, bobkový list, osolíme, opepříme a pár minut povaříme. Potom přilijeme rajčatový protlak, důkladně promícháme, přidáme osmažené sépie, zakryjeme poklicí a necháme 30 minut povařit.

Komentáře k receptu