Šunkové suflé

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 110 g Máslo čerstvé
  • 250 g Šunka dušená
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 172.2 mg
  • Draslík 39.7 mg
  • Vláknina 887.3 mg
  • Vitamín A 887.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko ohřejeme a postupně do něj vmícháme všechnu mouku a 100 g rozpuštěného másla. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Ze směsi uvaříme bešamelovou omáčku.

  • 2

    Šunku umeleme najemno a vmícháme do připravené omáčky. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a vaječné žloutky. Dobře promícháme.

  • 3

    Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a přidáme k vzniklé bešamelové směsi.

  • 4

    Zapékací formu vytřeme máslem a naplníme bešamelovou omáčkou.

  • 5

    Pečeme při 200 °C cca 30 minut.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu