Chobotničky s bílým vínem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Chobotnice
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 75 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Ciabatta
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1067 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 656.4 mg
  • Vláknina 3370 mg
  • Vitamín A 3370 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotničky očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. V páni zahřejeme olivový olej, osmahneme oloupaný česnek, přidáme dobře osušené chobotničky a asi 2 minuty opékáme dorůžova. Přidáme víno, promícháme a vaříme, dokud se víno neodpaří. Dochutíme solí, pepřem a nakrájenou chilli papričkou a krátce provaříme. Sejmeme z plotýnky a necháme vychladnout. Dozdobíme nasekanou petrželí.

  • 2

    Podáváme s pečenými plátky ciabatty, potřenými česnekem a pokapanými olivovým olejem.

Komentáře k receptu