Zapečené ústřice s jablky a calvadosem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sůl
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 50 ml Calvados
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 16 ks Ústřice
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 5271 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 227.5 mg
  • Draslík 799.4 mg
  • Vláknina 3944.8 mg
  • Vitamín A 3944.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s calvadosem. Přidáme máslo a na mírném ohni necháme zezlátnout, cca 2 minuty.

  • 2

    Ústřice otevřeme a maso vybereme. Do pekáče nasypeme sůl, na kterou usadíme lastury. Do každé vložíme lžičku smetany, maso ústřice a pár kostiček jablek. Troubu předehřejeme na cca 200 °C a zapečeme. Opepříme a ozdobíme snítkami kopru a horké servírujeme.

Komentáře k receptu