Alsaské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Anglická slanina
  • 60 g Játra kuřecí
  • 120 g Játra husí
  • 250 g Nudle široké
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1169 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 636 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 462.9 mg
  • Draslík 749.5 mg
  • Vláknina 79.5 mg
  • Vitamín A 79.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře bez drobů rozčtvrtíme, jednotlivé porce omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme plátky slaniny a krátce opečeme. Plátky vyndáme a do stejné pánve vložíme husí a kuřecí játra, která usmažíme. Zbytek másla z pánve vlijeme do pekáče.

  • 3

    Nudle uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Porce kuřete vložíme do pekáče s máslem, podlijeme vínem a upečeme dozlatova.

  • 5

    Kuře rozdělíme na talíře, obložíme játry, přidáme vařené nudle, na kreré položíme plátky slaniny a podáváme.

Komentáře k receptu