Krůtí paštika s jablky a pórkem
Suroviny
- 100 g Ořechy vlašské
- 500 g Krůtí stehna
- 200 g Sýr Ricotta
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Jablka
- 1 ks Pórek
- 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 4 polévková lžíce Džem brusinkový
- 1 polévková lžíce Víno bílé
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Oříšky piniové
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 55 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 183 mg
- Draslík 796.5 mg
- Vláknina 10724.5 mg
- Vitamín A 10724.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí stehna omyjeme, zbavíme kůže a vykostíme. Potom maso nakrájíme na malé kousky, s 1 dl smetany rozmixujeme a vložíme do mísy, přidáme k němu sůl, pepř, 1 lžíci bílého vína, 1,5 dl smetany, 1 lžíci piniových oříšků, 1 lžíci petrželky kudrnky a vše dobře promícháme.
-
2
Očištěný pórek krátce (1 minutu) povaříme v mírně osolené vodě, poté ho vyjmeme, zchladíme a podélně rozpůlíme. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na měsíčky.
-
3
Formu na paštiku vyložíme alobalem, dáme na dno rozkrojený pórek, na něj položíme 1/2 masové směsi, na kterou rozložíme 1/2 jablek, vlašské ořechy, zakryjeme je druhou polovinou masové směsi, kterou pokryjeme druhou polovinou jablek a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch paštiky zakryjeme papírem na pečení a dobře uzavřeme alobalem. Formu vložíme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme při 160 °C přibližně 50 minut.
-
4
Upečenou paštiku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme a dáme do chladničky uležet na 12 hodin.
-
5
Paštiku druhý den nakrájíme a podáváme ji s brusinkovým džemem.