Kambala na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 600 g Kambala
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Brambory pečené
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 400 ml Víno červené
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 1198.3 mg
  • Vláknina 17042.8 mg
  • Vitamín A 17042.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáček vymažeme máslem v silné vrstvě, vložíme filety z kambaly, podlijeme červeným vínem. Na filety položíme plátky žampionů, do vína přidáme bobkový list, snítku petrželky a kolečka cibule. Osolíme a opepříme, zakápneme citronovou šťávou, pokapeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.

  • 2

    Podáváme s pečeným bramborem.

Komentáře k receptu