Smažené filé ze světlé tresky

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Treska aljašská
  • 300 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 168.9 mg
  • Draslík 554.3 mg
  • Vláknina 621 mg
  • Vitamín A 621 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené filety z čerstvé tresky osolíme, postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, vložíme obalené filé a smažíme po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Usmažené filé vyjmeme na papírovou utěrku, necháme okapat.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo se smaženými hranolky. Pokrm můžeme doplnit tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu