Plněné pečené batáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 40 g Bazalka
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 120 g Sójové boby
  • 300 g Brambory sladké (Batáty)
  • 150 g Boby zahradní
  • 120 g Kukuřice
  • 30 ml Olej olivový
  • 300 ml Voda pitná
  • 25 ml Balsamico ocet
  • 30 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 8 ks Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1948.2 mg
  • Vláknina 53475 mg
  • Vitamín A 53475 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slupku batátů vydrhneme kartáčkem a propícháme na několika místech ostrým nožem. Batáty dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 190°C hodinu a půl doměkka. Stále udržujeme teplé.

  • 2

    V hrnci přivedeme vodu do varu, vložíme boby a kukuřici a znovu přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pozvolna vaříme 5 minut. Poté přidáme nakrájené zelené fazolky a znovu vaříme 3 minuty dokud fazolky nezměknou. Zeleninu scedíme a vrátíme do hrnce.

  • 3

    V misce promícháme olej s octem, dle chuti osolíme a opepříme. Směs nalijeme k zelenině. Přidáme rajčata a bazalku a dobře promícháme.

  • 4

    Batáty podélně nařízneme, rozevřeme a vzniklé kapsy naplníme zeleninovou směsí. Ozdobíme bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu