Rýžový věnec se sépiemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 10 g Bazalka
  • 30 g Šalotka
  • 450 g Sépie
  • 300 g Rýže Arborio
  • 40 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 750 ml Vývar rybí
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1511 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 1005.5 mg
  • Vláknina 6287.5 mg
  • Vitamín A 6287.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vařící vodě spařme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kolečka, vhodíme je do kulaté zapékací nádoby a osmažíme je na 20 g másla. Přidáme rýži a smažíme ji za častého míchání 1-2 minuty. Přilijeme rybí vývar, který jste v jiném hrnci uvedli do varu, vše promícháme a dáme zapékací nádobu s pokličkou na 20 minut do trouby předehřáté na 190 °C. Během této doby rýži nemícháme.

  • 2

    Mezitím vykucháme sépie, sloupneme z nich kůži a pokrájíme je na kroužky. Oloupeme šalotku a omyjeme ji. Omyjeme rovněž bazalku a petrželku odděleně nasekáme.

  • 3

    V jiné pánvi osmažíme na oleji šalotku, přidáme papričku, kroužky sépií s smažíme vše 2-3 další minuty, přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit, přidáme pokrájená rajčata, trochu soli a trochu čerstvě mletého pepře a necháme vše za občasného zamíchání dusit na mírném plameni. Nakonec přidáme bazalku a petrželku.

  • 4

    Jakmile je rýže hotová, vytáhneme ji z trouby, vmícháme do ní na kousky pokrájené máslo, dvěma vidličkami vše promícháme, aby se zrnka nelepila k sobě, a vyklopíme rýži na nahřátou servírovací mísu. Ve středu utvoříme důlek, vyklopíme do něho sépie a hotový pokrm podáváme.

Komentáře k receptu