Agghiotta z mečouna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 300 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 600 g Filé z mečouna
  • 30 g Oříšky piniové
  • 25 g Kapary
  • 50 g Olivy zelené
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 822 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 58.5 mg
  • Draslík 834.4 mg
  • Vláknina 5925 mg
  • Vitamín A 5925 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky necháme 15 minut bobtnat v misce s vlažnou vodou, scedíme, pokrájíme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, pokrájíme na proužky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme stroužek česneku a podrtíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibuli a česnek. Česnek vyhodíme, přidáme piniová semínka, hrozinky, omyté kapary, olivy a rajčata. Pánev zakryjeme pokličkou a necháme dusit za občasného zamíchání cca 10 minut.

  • 3

    Omyjeme a osušíme plátky rybího masa, lehce osolíme a opepříme, dáme do pekáče se zbývajícím olejem, přelijeme připravenou omáčkou, posypeme petrželkou. Pekáč dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C a v polovině pečení rybí maso obrátíme. Jakmile je maso hotové, pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu