Jazyky smažené

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Filé z aljašské tresky
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Citrony
  • 0.4 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 82 mg
  • Vláknina 8247.5 mg
  • Vitamín A 8247.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednotlivé porce tresky osolíme, opepříme, vložíme do mísy, zalijeme citronovou šťávou a mlékem, necháme hodinu odležet v chladničce. Potom porce obalíme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném oleji dorůžova. Servírujeme například s bramborovou kaší a nakládanou řepou.

Komentáře k receptu