Kořeněná vánočka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Kandované ovoce
  • 50 g Mandle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 50 g Droždí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Anýz celý
  • 0.5 kávová lžička Badyán
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Hřebíček mletý
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 kg Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 94.5 mg
  • Draslík 338.5 mg
  • Vláknina 10672.2 mg
  • Vitamín A 10672.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přepuštěné máslo smícháme s moukou, přidáme kvásek z droždí, trochy vlažného mléka a špetky cukru, cukr, žloutky, sůl, mléko, citrónovou kůru, vanilku, tlučený badyán, anýz a hřebíček, sekané mandle, hrozinky, kandované ovoce a zaděláme těsto. Necháme v teple vykynout.

  • 2

    Z vykynutého těsta upleteme vánočku a necháme jí na plechu ještě chvíli kynout.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu