Divoký kanec na olivách

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 250 g Olivy zelené
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Víno červené
  • 0.17 dl Olej olivový
  • 1.5 kg Kančí maso
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 970 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 106 mg
  • Vláknina 3326.5 mg
  • Vitamín A 3326.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve rozdělíme kančí maso na 6 porcí.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej a zprudka maso orestujeme. Přidáme cibuli a víno, necháme chvíli povařit. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak a nakonec přilijeme tolik vody, aby bylo maso zakryté. Promícháme a vaříme minimálně hodinu na mírném ohni. Přidáme olivy a vaříme ještě 20 minut.

  • 3

    Servírujeme v míse i s omáčkou, přizdobíme nakrájenými olivami.

Komentáře k receptu