Jehněčí s fazolemi a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 120 g Fazole černé
  • 5 g Sůl
  • 60 ml Olej olivový
  • 125 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Jehněčí maso
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 356.9 mg
  • Vláknina 7477.5 mg
  • Vitamín A 7477.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2376.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 40 ml oleje osmažíme polovinu jehněčího na kostky dozlatova. Přendáme ho na talíř a pokračujeme tak i se zbytkem masa.

  • 2

    Na zbytku oleje osmažíme kostičky cibule a po pěti minutách tam vrátíme maso. Přidáme stroužky česneku ve slupce, bobkový list, papriku, sherry. Přikrytou směs povaříme až dvě hodiny doměkka. Deset minut před koncem přidáváme fazole.

  • 3

    Pokrm podáváme s bazalkou.

Komentáře k receptu