Ústřice s cuketami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř cayenský
  • 80 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 12 ks Ústřice
  • 2 ks Cuketa
  • 1 hrst Chaluha
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 561.7 mg
  • Vláknina 925 mg
  • Vitamín A 925 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ústřice omyjeme pod tekoucí vodou a špachtlí oškrábeme veškerý písek. Vhodným nožem otevřeme, scedíme a tekutinu uschováme. Odstraníme případná zrnka písku uvnitř a vyjmeme ústřice ze skořápek. Dvanáct spodních polovin skořápek narovnáme na servírovací mísu pokrytou chaluhami.

  • 2

    Cukety omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na cca 1 minutu dáme do vařící vody, scedíme a osušíme. Do pánvičky nalijeme tekutinu z ústřic, kterou jsme dali stranou. Polovinu vyvaříme. Vmícháme smetanu, přidáme sůl a cayenský pepř. Vše prohřejeme a přimícháme citronovou šťávu. Přidáme ústřice a necháme 30 sekund povařit.

  • 3

    Do nepřilnavé pánve vložíme máslo a 1-2 minuty na něm smažíme kolečka cuket. Ústřice vyjmeme, rozdělíme do skořápek, které jsme si na servírovací míse s chaluhami odložili stranou, posypeme kolečky cuket a přelijeme uvařenou omáčkou.

Komentáře k receptu