Sekaná z tuňáka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tuňák v oleji
  • 60 g Petržel - nať
  • 50 g Strouhanka
  • 5 g Sůl
  • 15 ml Olej olivový
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 667 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 133.9 mg
  • Draslík 308.7 mg
  • Vláknina 3426.7 mg
  • Vitamín A 3426.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme stroužek česneku a jemně nasekáme. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku. Tuňáka scedíme, zbavíme přebytečného oleje a jemně nasekáme. Dáme ho do mísy, přidáme česnek a petrželku, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, strouhanku a vše promícháme, dokud nezískáme hladkou hmotu, popř. přidáme špetku soli.

  • 2

    Potřeme průhlednou fólii olejem, doprostřed navršíme vypracovanou směs, zabalíme a svážeme nití. Ve velkém hrnci uvedeme vodu do varu, osolíme a balíček s fólií cca 20 minut vaříme. Po 20 minutách necháme vychladnout a průhlednou fólii odstraníme.

  • 3

    Sekanou podáváme nakrájenou na plátky, např. na salátovych listech dle sezóny.

Komentáře k receptu