Salát z hub a zeleniny

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 g Houby čerstvé
  • 6 ml Ocet kvasný lihový
  • 10 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 182 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 659.1 mg
  • Vláknina 15380 mg
  • Vitamín A 15380 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Rajčata ponoříme do vařící se vody. Poté je z vody vyjmeme a odstraníme z nich slupku. Rajčata zbavená slupky rozpůlíme a ještě odstraníme zrníčka. Samotnou dužninu nakrájíme na kostičky. Mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Papriky rozkrojíme a zbavíme semínek. Poté je nakrájíme na malé kousky. Cibulku s česnekem nadrobno nakrájíme.

  • 3

    Cibulku, česnek, papriky, hlávkový salát a rajčata promícháme v misce.

  • 4

    Nyní připravíme houby. Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Poté je na másle zprudka opečeme. Houby osolíme a 30 minut podusíme. Jakmile se z hub vypaří přebytečná voda, sejmeme je z tepla a necháme vychladit. Jakmile houby zchladnou, promícháme je s ostatním salátem.

  • 5

    Mezitím připravíme zálivku. Ocet vyšleháme se solí a pepřem. Do této směsi pomalu vešleháme olej a přimícháme nasekané bylinky.

  • 6

    Hotovou zálivku zlehka vmícháme do salátu.

Komentáře k receptu