Nudlová polévka z mořských ryb

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Treska aljašská
  • 20 g Shiitake houby
  • 60 g Mouka kukuřičná
  • 200 g Nudle široké
  • 200 g Garnát obecný
  • 400 g Mušle slávky
  • 4 ml Olej sezamový
  • 2 ks Zelí čínské
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Vývar drůbeží
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1079 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 2277 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 149.5 mg
  • Draslík 1263.2 mg
  • Vláknina 6820 mg
  • Vitamín A 6820 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, přidáme ryby, garnáty a mušle, znovu přivedeme k prudkému varu, poté snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme 10 minut. Vsypeme pokrájené houby, pekingské zelí nakrájené nadrobno a znovu vaříme. V troše vody pečlivě rozmícháme mouku a tuto hladkou hmotu postupně vmícháváme do vývaru. Opět vaříme na mírném ohni za občasného promíchání, dokud polévka nezhoustne (asi 2 min.). Poté vmícháme sezamový olej. Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a rozdělíme na talíře. Přelijeme polévkou a hned podáváme. Mušle můžeme případně vyjmout před servírováním.

Komentáře k receptu