Chobotničky s balzamikem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Chobotnice
  • 300 g Brambory
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Cibule
  • 60 g Mrkev kořen
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 100 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 886.7 mg
  • Vláknina 7085.5 mg
  • Vitamín A 7085.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme brambory a pomalu vaříme, dokud nebudou měkké. Mezitím oškrábeme mrkev, oloupeme cibuli, zeleninu dáme do hrnce přibližně s 1 litrem vody. Přilijeme víno, přidáme špetku soli a vaříme 10-15 minut.

  • 2

    Chobotničky očistíme, stáhneme z nich vnější kůži, vykucháme je a důkladně propláchneme. Přidáme je do hrnce se zeleninou a při mírné teplotě je 7-8 minut vaříme. Scedíme je, pokrájíme a dáme do misky. Misku zakryjeme a necháme stranou. Nasekáme petrželku.

  • 3

    V jiné misce smícháme balzamiko ocet se špetkou soli a pepře, přidáme olivový olej a vidličkou šleháme, dokud nezískáme hladkou zálivku. Scedíme brambory, oloupeme je a pokrájíme na kostičky. Dáme je do mísy, promícháme s pokrájenými chobotničkami, zalijeme vše zálivkou, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu