Sardelky v zelenině

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Citrony
  • 200 g Cuketa
  • 100 g Mrkev kořen
  • 150 g Rajčata
  • 200 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Sardelové řezy
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 100 g Fenykl sladký - hlíza
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 5 g Koriandr celý
  • 40 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 23083 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 85 mg
  • Draslík 1156.6 mg
  • Vláknina 11200 mg
  • Vitamín A 11200 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardele očistíme, vykucháme, vykostíme, odtrhneme jim hlavu, omyjeme je pod tekoucí vodou a osušíme je. Dáme je do mísy, zasypeme

  • 2

    hrubou solí a na hodinu je dáme do ledničky. Pak je ze soli vyjmeme, omyjeme a osušíme. Položíme je na talíř, zakapeme olejem, přidáme tymián, oloupaný česnek, lehce podrcené kuličky koriandru, špetku soli a necháme 2-3 hodiny marinovat.

  • 3

    Přes sítko vymačkáme do misky citronovou šťávu. Očistíme celer, fenykl ,oškrábeme a očistíme mrkev, odkrojíme z cuket stopky a oloupeme cibuli. Všechnu zeleninu pokrájíme na tenká kolečka.

  • 4

    Do pánve dáme fenykl, celer, mrkev a cibuli, přilijeme víno a citronovou šťávu a přivedeme k varu. Přidáme špetku soli a pepře a vše asi 15 minut dusíme, dokud zelenina nezměkne. Pět minut před koncem vaření přidáme kolečka cuket. Jakmile je zelenina uvařená, scedíme ji a urovnáme na mísu.

  • 5

    Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme je, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Před podáváním na rozloženou zeleninu v míse

  • 6

    úhledně urovnáme svinuté sardelky vyjmuté z marinády a doprostřed naaranžujeme kostičky rajčat.

Komentáře k receptu