Burgundská vejce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Cibule
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 240 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Bešamel
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 254.4 mg
  • Draslík 249.1 mg
  • Vláknina 3601.3 mg
  • Vitamín A 3601.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na hniličku.

  • 2

    Do kastrůlku nalijeme víno, přidáme bobkový list, petrželku, tymián, česnek a cibuli. Povaříme 6 minut, scedíme a víno vrátíme zpět do kastrůlku. Přivedeme k varu a vaříme asi 8 minut, aby se část tekutiny odpařila. Stáhneme z ohně, vmícháme lžíci másla a malou lžičku bešamelu nebo jíšky.

  • 3

    Krajíce chleba opečeme na másle, položíme na ně vejce a přelijeme omáčkou.

  • 4

    Podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu