Džem z hrušek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Ořechy vlašské
  • 500 g Cukr hroznový (glukóza)
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 5 dl Voda pitná
  • 2 kg Cukr krupice
  • 5 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 13524 kcal
  • Sacharidy 3065 g
  • Tuky 175 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 3065 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 7192.5 mg
  • Vláknina 393500 mg
  • Vitamín A 393500 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 193.3 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hrušky oloupeme, okrájíme, rozdělíme na čtvrtky a vyřízneme jádřince. Čtvrtky hrušek dáme do většího hrnce a zasypeme je 2 kg cukru, zakryjeme a necháme odstát do druhého dne, kdy ke hruškám

  • 2

    přilijeme 5 dl vody, 1 dl octa a 500 g glukózy. Hrušky s cukrovým nálevem vaříme pří mírné teplotě do doby, až se začnou rozvařovat

  • 3

    a sirup bude hustý. Během vaření občas promícháme. Před koncem vaření přidáme nahrubo nasekané ořechy a vanilkový cukr. Hruškový džem odstavíme z plotny a naplníme jím čisté a suché sklenice.

  • 4

    Uzavřeme víkem, necháme vychladnout a odložíme na chladné místo.

  • 5

Komentáře k receptu