Livornský losos

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Brambory
  • 80 g Jablka
  • 160 g Losos uzený
  • 10 g Estragon
  • 15 g Kerblík
  • 10 g Fenykl čerstvý
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 15 ml Ocet vinný
  • 15 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 17.9 mg
  • Draslík 369.4 mg
  • Vláknina 2253.3 mg
  • Vitamín A 2253.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzeného lososa zbavíme kůže, maso nakrájíme na kostičky. Brambory očistíme, nakrájíme také na kostičky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut doměkka. Slijeme vodu a brambory necháme vychladnout.

  • 2

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a opět nakrájíme na kostičky.

  • 3

    V míse smícháme kostičky lososa, brambor a jablek. Zakapeme olejem a octem, posypeme posekanou petrželkou, kerblíkem, estragonem a fenyklem.

  • 4

    Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu