Grilované chobotnice

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Chobotnice
  • 100 g Koriandr čerstvý
  • 10 g Chilli paprička zelená
  • 60 ml Olej olivový
  • 60 ml Balsamico ocet
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Limetka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Česnek
  • 2 ks Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 885.9 mg
  • Vláknina 8758.7 mg
  • Vitamín A 8758.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme marinádu z oleje, limetkové šťávy, nakrájené chilli papričky a nadrceného česneku. Vše promícháme.

  • 2

    Chobotničky podélně rozpůlíme a vložíme do marinády a v chladu necháme odležet. Marinujeme nejlépe přes noc. Brambory uvaříme doměkka, slijeme a necháme trochu zchladnout. Nakrájíme na malé koustky.

  • 3

    Do misky vložíme rajčata, koriandr, nakrájenou cibuli, ocet, olej, citrónovou šťávu, pepř a promícháme. Na rozehřátý gril dáme chobotničky a grilujeme z obou stran cca 3-5 minut, dokud se chapadla nezkroutí. Dáme pozor, abychom chobotnici nepřevařili, byla by tuhá.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami, listy salátu a rajčatovým salátem. Zdobíme nakrájenou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu